+36 30 248 6560

Mire van Önnek szÜksÉge?

Amikor fogászati problémáról beszélünk, sokan először a komolyabb fogászati beavatkozásokra gondolnak, például fogpótlás, vagy fogszabályozás. Azonban rengeteg olyan kisebb incidens van, melyek megfelelő kezelésével a nagyobb problémák is elkerülhetőek lennének.

SZÁJHIGIÉNIA

Az első és talán legfontosabb tényező a szájhigiénia. A megfelelő szájápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük fogaink egészségét. A nem megfelelő szájhigiéniából adódó leggyakoribb betegség az ínygyulladás, a fogágy betegsége. Ez egy nagyon sokakat érintő probléma, melynek tünetei a vérző, piros íny, kellemetlen lehelet, íny fájdalom vagy akár mozgó fog. Azonban nem kell megijednie, ha ezeket a tüneteket tapasztalja! Az ínygyulladás könnyen és fájdalommentesen megszüntethető a megfelelő kezelés alkalmazásával.

Szintén sokakat érintő probléma a fogkő és az általa okozott fogágy megbetegedés. A fogkő elmeszesedett ételmaradék, amely nagyon sok baktériumot tartalmaz, ezek pedig gondot jelentenek fogaira nézve. A fogkő elpusztítja a fogat körülvevő csontot, így okozva fogágy betegséget. A fogkövet ultrahanggal távolítjuk el, ezt követően egy speciális pasztával polírozzuk fogait, hogy elérjük a tökéletes eredményt: a rózsaszín, fájdalommentes ínyt, jó leheletet. Ha már a fogkő kialakulásakor elkezdi annak megfelelő kezelését, akkor elkerülheti az esetleges nagyobb beavatkozásokat.

FOGTÖMÉS

A lyukas fog nem csak fogai állapotának, de az Ön mindennapjainak is megkeserítője tud lenni. Válassza a leginnovatívabb üvegszálas technikájú vagy hibrid kerámia tömésünket, hogy hosszútávú és minőségi eredménye legyen fogtömésének!

FOGHIÁNY

Talán nem is gondolná, de minden egyes fog fontos szerepet tölt be az Ön életében és egészségében. Ahhoz, hogy ne csak esztétikus, de egészséges mosolya is legyen, a metszőfogak mellett a nem látható, rágófogak megléte és egészsége is rendkívül fontos. Ha elveszíti egy fogát, akkor elengedhetetlen a gyors fogpótlás annak érdekében, hogy ne legyen káros hatása a foghiánynak. Foghiány esetén rágáskor az egészséges fogak elmozdulnak a hiányzó fog irányába, ezzel akár módosítva a lenti és fenti fogak helyzetét.
Az ilyenkor elmozduló fogakat más irányú terhelés éri, ez akár fájdalommal is járhat és már tüneteket is okozhat, például fejfájást vagy migrént. Ezért fontos, hogy ne csak metsző, de rágófogai meglétére és egészségére is figyelmet fordítson és fogpótlással visszanyerje természetes mosolyát.

 

 

Egy fog hiánya
Egy fog hiányának esetén a legjobb és legigényesebb megoldás a fogbeültetés. Ennek köszönhetően a szomszédos fogak nem károsodnak, nem mozdulnak el. Könnyebben megelőzhető a csontlebontódás a fogakban, mindemellett azonnali, ideiglenes pótlás készül.

Több fog hiánya
Több fog hiányának esetén 3 megoldás is lehetséges. A leggyakoribb, azonban a legkevésbé jó megoldás a természetes fogakra készített híd. Ez az eljárás minimum két egészséges fog lecsiszolásával jár, ebben az esetben azonban nem kerülhető el a csontlebontódás. Emellett megoldás lehet az implantátumokra készített híd, amely esetében a foghiányt határoló fogak épek maradnak, ezzel együtt a csontállomány stabilizálható. Az általunk használt, emellett legjobb és legtartósabb megoldás a kerámia korona rögzítése az implantátumokhoz. Ez az eljárás lehet ragasztott vagy csavaros megoldás is.

Teljes foghiány
A teljes fogsor hiányának esetén sajnos még mindig a legelterjedtebb megoldás a rögzítés nélküli fogsor. Azon túl, hogy az ilyen fogsorral nehézkes a rágás, az étkezés, akár még a kiejtés is megváltozhat és nehézkes lehet a beszéd.
Azonban létezik erre egy sokkal modernebb, kényelmesebb és biztosabb megoldás is, amely a mi klinikánkon is elérhető. Ez pedig a rögzített, implantátum megtámasztású híd, amely a természetes fogak hatását kelti. Emellett biztosítja a csontállomány stabilitását, tökéletes rágást érünk el vele, hiszen a kivehető pótlással ellentétben teljesen stabil. Innovatív „All On 4” technika esetén már 4 implantátummal megoldható. A kerámia korona rögzítése implantátumhoz lehet ragasztott vagy csavaros.

 

FOGFEHÉRÍTÉS

Mosolya, akár a filmsztároké! Méghozzá gyorsan és fájdalommentesen

ZOOM – prémium fogfehérítés Amerikából

Az általunk használt fogfehérítő rendszer bizonyítottan a legbiztonságosabb és legeredményesebb fogászati esztétikai eljárás. A fehérítést minden esetben megelőzi egy alapos állapotfelmérés, fogkő eltávolítás és polírozás. A beavatkozás igen gyors, időtartama alig egy óra, mely során a fogak felszínére felvitt zselét egy speciális UV fényt kibocsátó lámpával megvilágítjuk. Ennek hatására az aktív oxigén atomok eliminálják a fog mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket, így elérve a kívánt hatást, a ragyogóan fehér fogakat. A fehéredés mértéke akár 8 árnyalat is lehet, fogászatunkon mindez fájdalommentesen!

GÓCKUTATÁS

hamarosan…

Kapcsolat

Válasszon az ikonok közül...
Hívjon minket:
+36 30 248 6560
Írjon nekünk:
[email protected]
Itt talál meg minket:
H-7200 Dombóvár, Hunyadi tér 24. fsz. 6.
Fizetési lehetőségek:
A kezelés díját a kezelési terven HUF-ban adjuk meg. A kezelés díját EUR-ban is fizetheti a fizetéskor érvényes MNB középárfolyamon.
Kedvezmények: A 100.000. HUF-ot meghaladó kezelés előre fizetése esetén a végösszegből 3%, készpénz
fizetés esetén 2% kedvezményt biztosítunk. Visszatérő pácienseink egyedi kedvezményekben is részesülnek.
A parkolás díjmentes.